Nőszövetség

A cserealjai nőszövetség a gyülekezettel együtt született és növekedett. Mintegy 25 tagú csoport, melynek létszáma az évek során hol csökkent, hol növekedett. Lelkes asszonyok, akik heti rendszerességgel találkoznak, az ige köré ülnek,  erőt kérnek az Úrtól mindennapi munkájukhoz és a gyülekezeten belüli szolgálathoz.

Szolgálatuk nagyon sokrétű, ott segítenek, ahol szükség van: szeretetvendégséget koordinálnak, teát főznek, süteményt sütnek, beteget látogatnak, felkeresik az öregek házát, jótékonysági vásárokat szerveznek stb. Mindezt gyakran láthatatlanul, – akár egy édesanya a családban -, szeretettel, jókedvűen, hálás szívvel.

Szeretnek együtt lenni a szolgálatban, de a szorakozásban is. Megünneplik a születésnapokat,  fontosabb egyházi alkalmakat, színdarabokat néznek, és a jeles kulturális eseményeket sem hagyják figyelmen kívül.

 

IMG_6051DSCN2679_416IMG_6071

Szervesen kapcsolódnak a gyülekezethez, de az egyházmegyei illetve az egyházkerületi felhívásokra is mindig válaszolnak, akár konferenciákról legyen szó, akár valami fontosabb, közös összefogásról.

A nőszövetségi bibliaórák mindenki előtt nyitottak, szeretettel hívunk, várunk minden imádkozni és szolgálni kívánó nőtestvért.

 

noszov1