Kötő Ferencz Barna- beosztott lelkipásztor

1987-ben születtem Marosvásárhelyen, szüleim második gyermekeként. Egyetlen nővérem négy évvel idősebb nálam. Általános- és középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem. Konfirmálásom után két évvel aktív tagja lettem a Cserealjai Református Egyházközség ifjúsági csoportjának, és ez a közösség meghatározta formálódásomat és hivatásomat.

A Marosvásárhelyi Református Kollégium után a Kolozsvári Teológiára felvételiztem, de csak másodjára sikerült a felvételi. A kimaradt egy év első felét a Marosvásárhelyi Károli Gáspár kántor – tanítóképző főiskolában jártam, a második felében dolgoztam és ifjúsági munkával foglalkoztam a gyülekezetben. Teológiai tanulmányaimat 2007-2013 között végeztem. Más képzéseken és önismereti csoportokban is részt vettem, ami sokat segített formálódásomban.

2010-ben feleségül vettem Mészáros Anitát. 2013 szeptembere óta teljesítek gyakornok lelkipásztori szolgálatot a Marosvásárhely-Cserealjai Református Egyházközségben, ahol a különböző feladataim között hangsúlyos az ifjúsággal, fiatal jegyesekkel és házasokkal való foglalkozás, valamint a kirándulás- illetve táborszervezés.

Közel áll hozzám mindenféle sport, természetjárás, vízi tevékenységek, (úszás, horgászat, akvarisztika) a barkácsolás, kézműveskedés és különféle extrémsportok. Érdekel a konfirmandus oktatás, az élménypedagógia, a tapasztalati tanulás, a neveléspszichológia, a szupervízió, valamint a lelkigondozás. Egyik álmom az, hogy legyen legalább 4 gyermekünk és emellett létrehozzunk egy olyan alapítványt vagy szervezetet, amely a konfirmandusokkal foglakozik és ezen belül egy mindennel felszerelt, komplex ifjúsági központot, amely teljes mértékben önfenntartó.

Telefonszámom: 0743-776996, e-mail címem: koto.ferenczbarna@gmail.com