Adakozási lehetőség

Adományát a következő lehetséges módokon juttathatja el hozzánk:

 • Banki átutalással vagy befizetéssel a Cserealjai Református Gyülekezet bankszámlájára:

Parohia Reformată Târgu Mureș VIII

C.I.F. 7360872

CEC Bank, Târgu Mureș

RON: RO41CECEMS0136RON0105008

EUR: RO38CECEMS01C1EUR0510397

Külföldről történő utalás esetén BIC (SWIFT) kód: CECEROBUXXX

 

 • Amennyiben rendszeresen szeretné támogatni szolgálatunkat: rendszeres átutalási megbízást adhat bankjánál, hogy az ön által felajánlott összeget havonta a fenti számlaszámok egyikére átutalják.

 • Ötlejes ötlet: A gyülekezetben már működik az 5 lejes ötlet. A támogatók hetente 5 lejt adományoznak. A begyűlt összegeket diakóniai célra fordítjuk.    

 • A diakónia élő kapcsolatot jelent a feltámadott Krisztussal. Isten a diakóniai szolgálatokon keresztül alkalmakat készít a nekünk szánt áldások megtapasztalására és elnyerésére, hitünk megerősítésére.
  Törekvésünk, hogy a mi egyházunk a „Cserealjai Református Gyülekezet” diakóniai közösséggé érjen, ami persze egy hosszabb folyamat. Ehhez kell a diakóniai és missziói látás, hűséges és engedelmes gyülekezeti tagok, nem utolsósorban szolgálatvállaló önkéntesek áldozata. Fontosnak tartjuk a kedves testvérek részéről a diakóniai segítség iránti további lelkes érdeklődést, bekapcsolódást.
  A gyülekezetünkben néhány éve működik a diakóniai szolgálat egyik formája ,,Az 5 lejes ötlet,,. A támogatók hetente 5 lejt adományoznak. A begyűlt összegeket diakóniai célra fordítjuk. Isten segítő erejét kérjük , hogy a jövőben még többen keressük ,,Az 5 lejes ötlet,, keretén belül annak útját, miként segíthet a gyülekezetüknek a diakóniai látás, lelkület és cselekvés megerősítésében. Úgy látjuk, hogy a gyülekezetünk felelősséggel tartozik a területén élő minden lehetséges “felebarát” irányába. Krisztus evangéliumát nem csak szavakban hirdetni, hanem tettekben is megmutatni. A ,,jókedvű adakozók,, szolgálatát Isten annyira megtudja áldani, egészen annyira , hogy nekünk csak annyit kell mondani a végén, hogy köszönjük Urunk. Az adakozás gyakorlata elsősorban a szív dolga. Azért tudunk adni, nem csupán a feleslegünkből, mert tudjuk, hogy Isten gondviselése nagyobb és erősebb minden szükségünknél. Isten segítse és áldja meg az adakozó készségeinket, lelkesen tudjunk részt vállalni e nemes munkában ami továbbra is serkent a szeretet szolgálatára, sebek gyógyítására, életek mentésére, új nemzedékek nevelésére, hitünk ápolására.
  Magyar Anna – presbiter
 • Tárgyi eszköz adományozásával is hozzájárulhat szolgálatunk működéséhez. Ebben az esetben kérjük írjon a cserealja@yahoo.com email címre vagy jelentkezzen a lelkészi hivatalban.

A zseb szokott utoljára megtérni. Nyissa meg ne csak a szívét, hanem a zsebét is. Köszönjük, hogy mellénk áll. Együtt egymásért!