Szerdai ifi

Kedves Velünk Ismerkedők!

 A szerdai ifi ma már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, és ez a múlt rejti megtéréseink történetét, barátságok kialakulását, közös szolgálatok felemelő élményét, közösségben eltöltött szép napokat és egy folytonos növekedést az Úrban.

Mi sem voltunk mindig hős ősifisek, úgy kezdtük, mint palánták, a Törpifi csoportjában, ahol még félve szólaltunk meg, rácsodálkoztunk a hit dolgaira, Isten Igéjére, Jézus tanításaira, példázataira és az élet titkaira. Tele voltunk megannyi kérdéssel, nem győztük kérdéseinkkel bombázni a Tiszteletes urat, és próbáltuk letapogatni magunkban azt az Isten alakú űrt, ami egyszerre égett és szomjazott erre az ismeretlen újra, ami a legjobb dolog volt életünkben: a megváltás szeretetére.

Aztán átigazoltunk a Nagyifibe, ahol már a felelősség köntösét is felvehettük. Áldott évek voltak, tettünk-vettünk, szervezkedtünk, táboroztunk, sok gitárral és énekhanggal dicsérjük Őt, szívesen szolgáltunk templomban, kórházban, árvaházban, idősek otthonában és néha még az utcán is. Összeforrt közösségként meneteltünk előre a keskeny úton, megosztottunk örömöt-bánatot, bukdácsoltunk, fel-felálltunk, néhány hullámvölgyet is megjártunk, de tudtuk, jó helyen vagyunk, a Cél felé tartunk. Szerettük egymást és magát a Szeretetet.

Felnőttünk közben és átadtuk a helyet az új generációnak, dolgozunk, családot alapítunk, világot járunk, de az igény, a vágy megmaradt az iránt, amit egy ilyen közösség adhat: együtt élni meg a hitünket, megnyílni egymás előtt, megosztani véleményünket, élményeinket, erősíteni egymást, hogy ne lankadjunk meg. Ezért lángolt fel bennünk a láng és gyűlünk össze szerdáról-szerdára. Vannak meghívottaink, változatos témák kerülnek terítékre, kérdéseket feszegetünk, vidám hangulatban megbeszéljük a minket foglalkoztató dogokat, finom teákat szürcsölgetünk, közös programokat szervezünk, kirándulunk, együtt imádkozunk.

Szeretnénk hasznára válni gyülekezetünknek, áldására lenni közvetlen környezetünknek, olyan életet élni, melyen meglátszik, hogy Isten gyermekei vagyunk, elvinni az örömhírt másoknak is, és mindabból, amit tanultunk, gyümölcsöt teremni, hiszen fákká nőttünk, kivirágoztunk, és most eljött a gyümölcsérés ideje.

Szívesen látunk köreinkben új arcokat is, jó lenne még bővülni, másokkal is találkozni, ismerkedni. Ha szeretnél közénk tartozni, szertettel várunk, lépj be bátran a cserealjai óvoda legfelsőbb szintjén a bal ajtón, ahonnan kiszűrődik az énekhang, a karamellás tea illata és Isten hívogató ereje…

Felelős: Barticel Kiss Krisztián lp., e-mail: barticel.kiss@gmail.com

Szervező: Szőcs László, tel. 0745-873921