Házasságépítő

2010 januárjában indult a párok gondozása a Cserealján jegyeskurzus néven.

Kezdetben csak jegyespárok vettek részt alkalmainkon, majd a névváltoztatás után már fiatal házaspárok is csatlakoztak hozzánk.

Miért van erre szükség? Talán sokan kérdezik, vagy gondolkodnak azon, miért is van szükség erre, ha már egyszer egymásra találtunk, házasságra készülünk, vagy már össze is házasodtunk. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy az idő múlásával elfelejtkezünk azokról a dolgokról, amik felélesztették a barátságot, a szeretetet, a szerelmet. A kapcsolatot kikezdi a mindennapi rohanás, a stressz. Egyre kevesebb idő jut társunkra. Kutatások megállapították, hogy a házaspárok átlagosan napi 7 percet beszélgetnek egymással. Elég ez egy kapcsolat fenntartásához? Ebben szeretne segítséget nyújtani a házasságépítő.

Miről is van szó pontosan? Minden alkalommal különböző témákat dolgozunk fel hét héten keresztül. Ilyenek a párválasztás, konfliktusok, kommunikáció, a Biblia a házasságról, családtervezés, elszakadás a szülőktől. Egy lelkész és két házigazda házaspár munkálkodik azon, hogy az alkalmak építő jellegűek legyenek. Tanulságos játékokkal alapozzuk meg a hangulatot, mely az eddigi résztvevők által az egyik legkedveltebb. A lelkészi tanítás és a hosszú, őszinte beszélgetések által épülhet a kapcsolatunk, gazdagodhatunk egy másik pár öröméből, bánatából, próbáiból, nehézségeiből.

Mikor van erre lehetőség? Minden évben kétszer indulnak az alkalmak: télen és ősszel.

Hogyan lehet jelentkezni? Ha te, vagy valamelyik családtagod, ismerősöd, barátod szeretne jelentkezni, azt megteheti személyesen a lelkészi hivatalban, telefonon és emailen a következő címeken és telefonszámokon:

  • Papp Béni Zsombor: 0744624594, pappbeni@yahoo.com
  • Fodor Árpád: 0744892350, fodorarpi@yahoo.com
  • Fodor Melánia: 0746028075, fodor_melania@yahoo.com
  • Kötő Ferencz Barna: 0743776996, jkszehirel@yahoo.com
  • Kötő Anita: 0756391298, pancs@vipmail.hu

Szeretettel várunk!