Pénteki ifi

A pénteki ifis csoport tagjai 14-19 évesek, azaz általában konfirmált, VIII. osztályos vagy középiskolás fiatalok. A jelenleg aktív 35-40 tagból egy-egy alkalommal 15-20-an gyűlünk össze.

A csoport két állandó, heti alkalma a keddi játékest (lásd ott) és a péntek esti ifi. Ez utóbbi 7 órakor kezdődik a gyülekezet tanácstermében, és énekléssel indul (gitár-, billentyű- és/vagy dobkísérettel, annak függvényében, hogy éppen melyik zenész van jelen). Ha jól megy az éneklés, később, ha rosszul, hamarabb kezdődik a tematikus rész. Gyakran egy-egy közös játékkal vagy feladattal „dobjuk fel a labdát”, azután pedig beszélgetünk, egy vagy több, az aktuális témához kapcsolódó igerész mentén (néhány példa az elmúlt időszak témái közül: elégedettség, felelősségvállalás, konfliktuskezelés, szabadság stb.) A beszélgetések során előkerülnek a jelenlevőket foglalkoztató kérdések, és nem ritka a (kulturált) vita sem. Az együttlétet imádsággal zárjuk, végül pedig – már hagyománnyá vált módon – körbeállva, egymás kezét fogva, énekelve kérünk áldást utunkra.

A rendszeres alkalmak mellett a csoport kirándulásokon, táborokban vesz részt, énekkel (ill. karácsonykor színdarabbal) szolgál az ünnepi istentiszteleteken, kapcsolatot ápol a konfirmandus-csoportokkal (pl. farsangi bált szervez nekik), segít a gyülekezeti gyermekmunkában (pl. a Vakációs bibliahéten), és részt vesz más ifjúsági csoportok által szervezett rendezvényeken is (pl. a Színjátszó találkozón).

Szeretettel várunk ebbe a csoportba minden, a fent jelzett korosztályba tartozó fiatalt, aki vágyik egy befogadó, keresztyén értékeket képviselő közösségre, ahol bátran felteheti a kérdéseit, és vállalhatja önmagát.

További információ: Les Júlia beosztott lelkipásztor (0740-179575, les.juli@yahoo.com)

P+¬nteki ifi - Mikul+ís 2013 szinjatszo 2013 karacsony 2013